tick tack....

Tiden bara rinner iväg. Det har gått så snabbt sen vi kom till vancouver. Fast å andra sidan vi har hunnit med en hel del :)
 
Sprungit en halvmara, käkat otroligt god mat på otaliga olika resturanger, provat fler ölsorter än lämpligt ( wheatbeer is tha shit :) ), vandrati snö till fjällsjöar, ridit fina hästar, shoppat, varit på hockymatch (what a chocker), träffat supertrevliga människor, varit på inpro, ätit sjukt goda efterrätter, mumsat cupcakes, macarons och cookies, sprungit (mer eller mindre) från ambleside beach ända upp på Grouse mountain, åkt båt, buss o skytrain, letat lägenhet, gått över capilano suspention bridge, varit i whistler och badat hottube ute med snöklädda berg som vy, utforskat stanley park, badat på kit's beach och i den uppvärmda saltvattenspoolen, gått strandpromenaden, druckit bubbel och goa drinkar, varit på chinatown nightmarket, promenerat till PNE och åkt superläskigrolig bergodalbana och slänggungan fast jättehögt upp, sett sälar, skunkar, tama ekorrar och vilda kaniner, sett hur mycket gulliga hundar som helst ( vill typ ha alla), sprungit otaliga mil däribland sunrun, haft fruktansvärt roligt och skrattat i mängder. Ett minne för livet. Är så otroligt gld att vi bestämde oss för att åka :) kommar aldrig glömma den här tiden :) är lite förälskad i vancouver!

I <3 vancouver! :)

vinsten!

Det blev 12 kilometer iaf............jobbigt men kändes väl hyfsat bra. Lite regn men skönt väder.

Vågade mig på att ringa tillWalk in clinicen iaf. orkar inte vänta på att de ska ringa mig och gå och vara nervös. Nu är jag ju inte nervös över värdet i sig utan att jag inte ska kunna prata och förstå engelskan så jag tog tjuren vid hornen och ringde själv :) ( hade aldrig hänt för några månader sedan.......jag utvecklas :) ). Detgick riktigt bra tyckte jag till en början......tills det bröts och nu får jag inte tag på dem......men skit i det. Jag vågade ringa iaf, det är det viktigaste......det är vinsten. Skön dusch nu det tycker jag jag har gjort mig förtjänt av :)

So long!!!!!

note to self........

...........gå och lägg dig!!!! God natt Sofia! Natti natt sov gott!

jag lever......

Ålskar att promenera! Det blir i så lagom takt och man hinner se allt och uppleva så mycket. Var så trött efter att promenerat i runt fyra timmar. Vi han se mycket jag och D's mamma, mysig dag.

Var på labbet igen och tog blod prov. Var nervöst idag oxå men långt ifrån lika nervöst som förra gången........det tar sig :) Är så skönt att göra saker som man egentligen inte vågar. Jag menar vad kan egentligen gå fel i mitt fall, vad är det värsta som kan hända? Kan nog inte komma på egentligen någonting. ar väl att göra med självkänsla och självförtroende också. Såklart får det sig en knäck när man har erfarenhet av att vara helt stum..............jag har varit HELT stum............jag har varit helt STUM............jag har VARIT helt stum..........men det är jag inte längre! Jag pratar, jag lever, jag går, jag rör mig, jag läser, jag skriver, JAG LEVER!!!!!! Jag lever livet!!!!! Å jag är lycklig!!!!!

Kram och god natt!

Horseshoe bay och fish and chips and ships :)

Utflyktsdag idag! Härligt! Älskar när D. är ledig och vi kan åka runt och upptäcka Vancouver med omnejder. Kul att ha D's mamma här också. Haft en himla härlig dag.
 
Började med att ta bussen från stan längs med den vackra vägen ut till Whytecliff park. Promenerade runt i parken en stund. Är ju så himla mysig med vindlande stigar och med små krypin där man kan hitta sin favoritbänk med fantastisk utsikt över fjorden.........lätt en av mina favoritparker ( parkerna här är ju inte riktigt som parkerna därhemma liksom som jag tänker när jag hör park. jag tänker planteringar, gräsmattor o lite träd men här är det mer skog o natur). Lite mysigt att varje bänk oxå är tillägnad någon. Lite sorgligt iofs. när den någon inte lever längre. t.ex. en bänk som är tillägnad två söner som inte blev särskillt gamla......sorgligt men vackert. 
 
Vi promenerade omkring ett slag och smög på en säl som nyfiket simmade mot alla dykare som var i den lilla          "bukten". När hungern började göra sig påmind och vi var färdigpromenerade drog vi oss mot det lille färjeläget horseshoe Bay för att käka lunch. Man kan ju ha det sämre än att sitta och titta ut över fjorden med snökläddaberg i bakgrunden. Dricka kall öl och äta fin fin fish and chips och kolla in båtarna som går in och ut ur den lilla hamnen ( de har sååååå god fish and chips så är ni någonsin i närheten så rekommenderar jag att ni stannar på Bay Moorings och tar en lunch, fish and chips med två bitar Halibut ( torsken var oxå god men hälleflundran var snäppet bättre) ).
 
Fin fin dag som avrundades med lite slappande hemma.........mys!!!!! :)
 
 
 
 

Oj ojooooooj.......

 Ja vad ska man säga.........det blev ju ett ganska långt hopp från augusti 2010 till idag. Som sagt var har ju lite svårt att få tummen ur och skriva. Jaha vad har hänt sen sist då..........närå skojar bara ska inte räkna upp vad som hänt de senaste åren....lovar. Jag är så glad att jag kunde komma in här igen, trodde faktiskt inte det. Det var kul att läsa gamla inlägg och det hade varit synd om de hade gått förlorade.
 
Tänkte ju innan jag åkte till Kanada att jag skulle blogga på ett eller annat sätt för att de som ville skulle kunna följa oss. Vi disskuterade det häromdagen och jag tänkte att jag skulle försöka ta tag i det igen (o som ngn sa är det ju så kul att ha och gå tillbaka till i efterhand.....som en dagbok).
 
Nu har det ju gått ganska lång tid här, tror redan 10 veckor. Tiden går så fruktansvärt snabbt. Lite svårt att summera den första tiden lite såhär snabbt men jag vill ändå försöka. Jag hade ju ingen aning egentligen innan hur det skulle bli att bo här. Jag har ju aldrig boptt ngn annnan stans än i göteborg men jag måste säga att jag trivs väldigt bra. Vancouver är ju en helt fantastisk stad. Så härliga människor det bor här och naturen runt om kring är så vacker. Man kan stå på stranden och se båda en cool skyline och höga, mäktiga, snöklädda berg.
 
Trodde nog att det skulle bli mer vardag på ngt sätt men det känns lite som en utlanssemester fortfarande. Det är väl för att vi har gjort så många utflykter och sett så många nya ställen. Lägenheten känner jag mig ju hemma i och här i yaletown och downtown känner jag väl mig hemma oxå. Man har börjat hitta. Känna igen en del människor och hittat några favoritställen.
 
Måste nog sammanfatta första tiden som väldigt, väldigt bra. Tänk vad jag har fått uppleva mycket..........vilken jättechans jag har fått och att jag faktiskt vågade ta den. Ett stort steg för min personliga utveckling och slävkänslan. Win win situation!!!!! :)
 
Nu blir det frukost för mig och därefter ska jag ta dagen som den kommer. Känner mig lite sliten efter en helt fantastisk helg med seek the peak och underbart födelsedagsfirande så blir nog att ta det lugnt, greja här hemma och kanske eventuellt ett träningspass.
 
Kraaaaaaam <3

RSS 2.0